Υψηλές επιδόσεις στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2019 κατέγραψαν εννέα  στους δέκα μαθητές, που ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους στο πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά.

 

Είναι χαρακτηριστικό πως περίπου το 90% των μαθητών εισήχθη στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ προβιβάστηκαν όλοι οι μαθητές στις μικρότερες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου. Πρόσθετη επιτυχία, είναι ότι όλοι οι μαθητές κατάφεραν να περάσουν σε σχολές πρώτης προτίμησης, με πολλούς από αυτούς να παραμένουν στην Αθήνα.

 

Το Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης λειτουργεί για τους μαθητές της πόλης μας, που φοιτούν στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης φροντιστηριακών μαθημάτων από εθελοντές καθηγητές.

 

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης ξενόγλωσσων μαθημάτων, για ενδιαφερόμενους δημότες και κατοίκους Πειραιά κάθε ηλικίας, που πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

 

Σημειώνεται ότι οι εγγραφές στο Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης για το σχολικό έτος 2019-2020 άρχισαν και θα  διαρκέσουν έως την Παρασκευή 13/9.

Για τα δικαιολογητικά μπορείτε να ενημερωθείτε στην ιστοσελίδα της ΚΟ.Δ.Ε.Π., www.kodep.gr καθώς και στο Γραφείο Εθελοντισμού στα τηλέφωνα 2104130046 & 2132022660.

Οι αιτήσεις μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά κατατίθενται στο Γραφείο Εθελοντισμού (Πλ. Κοραή 1).

 

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του συνεχάρη τους μαθητές οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Διδακτικής Αλληλεγγύης και εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, επισημαίνοντας πως η επιτυχία που κατέγραψαν σηματοδοτεί ένα αισιόδοξο μέλλον γεμάτο μάθηση και γνώσεις. «Το Πρόγραμμα της Διδακτικής Αλληλεγγύης είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο σημαντικές δράσεις της ΚΟ.Δ.Ε.Π., καθώς στηρίζει μαθητές της πόλης μας, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν σε φροντιστήρια για ενισχυτική διδασκαλία. Οι υψηλές επιδόσεις που κατέγραψαν οι  μαθητές στις Πανελλαδικές εξετάσεις,  μας γεμίζει  υπερηφάνεια και χαρά. Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους μαθητές της πόλης μας, προκειμένου να πραγματοποιούν τους στόχους τους. Θα ήθελα να συγχαρώ την Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Κορίνα Λαουλάκου για τη συμβολή της στην επιτυχία του προγράμματος Διδακτική Αλληλεγγύη, καθώς και για τη συνολική προσφορά της στην ΚΟ.Δ.Ε.Π., όπως και  τους εθελοντές καθηγητές οι οποίοι προσφέρουν απλόχερα τη γνώση τους στα παιδιά της πόλης μας. Αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση».

 

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κυρία Κορίνα Λαουλάκου, σε δήλωσή της υπογράμμισε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για την επιτυχία που κατέγραψαν οι μαθητές μας στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2019,  καθώς αποδεικνύεται για μια ακόμα χρονιά η εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εθελοντές καθηγητές, οι οποίοι προσφέρουν ανιδιοτελώς τις γνώσεις τους και όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη μόρφωση των παιδιών και ευελπιστώ η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί και να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Με αφορμή την ολοκλήρωση της θητείας μου ως Προέδρου της ΚΟ.Δ.Ε.Π., θα ήθελα να επισημάνω πως νιώθω υπερήφανη για το σημαντικό έργο που έχει υλοποιηθεί στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης καθώς πραγματοποιήσαμε πολλές κοινωνικές δράσεις και βοηθήσαμε πολλούς συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Θα ήθελα τέλος να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για την εποικοδομητική συνεργασία μας τα τελευταία 5 χρόνια. Υπήρξε πάντα δίπλα μας  και στήριζε τις πρωτοβουλίες της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου».