Επισιτιστικές Δράσεις

Μηνιαίως υλοποιούνται δύο επισιτιστικά προγράμματα μέσω δύο χορηγιών από την ΠΑΕ Ολυμπιακός και την Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού, όπου συνολικά κάθε μήνα παρέχει τρόφιμα μακρά διαρκείας και προϊόντα προσωπικής υγιεινής σε περίπου 300 οικονομικά αδύναμες οικογένειες. Παράλληλα, μέσα από κοινωνικές δράσεις και χορηγίες παρέχονται είδη πρώτης ανάγκης σε καταγεγραμμένους άπορους δημότες ή κατοίκους του Δήμου Πειραιά.

Κοινωνικό Φαρμακείο

Παρέχει φάρμακα και ιατροφαρμακευτικό υλικό σε ωφελούμενους, όπου αδυνατούν να αγοράσουν τη συνταγογραφημένη τους θεραπεία.

Κοινωνική Ντουλάπα

Παρέχει ρουχισμό και παιχνίδια, τα οποία έχουν δοθεί στην επιχείρηση από δωρεές ιδιωτών, επιχειρήσεων και προγραμματισμένων δράσεων της ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Για να ενταχθείτε στα παραπάνω προγράμματα μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω αίτηση και με τα συνημμένα δικαιολογητικά, τα οποία αναφέρονται σε αυτήν να τα καταθέσετε είτε αυτοπροσώπως, είτε με εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο στη γραμματεία της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Τέλος, τα κριτήρια που πρέπει να πληροί η κάθε αίτηση είναι οικονομικά (για ένα άτομο 0-4.600 συν 2.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος ) και κοινωνικά κριτήρια όπου πρέπει να αφορά κάτοικο ή δημότη Πειραιά.

Κοινωνική Βιβλιοθήκη

«Το βιβλίο είναι η πνευματική τροφή του ανθρώπου»

Η Κοινωνική Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε από τις δωρεές πολιτών κατά την διάρκεια της δράσης του «Όλοι Μαζί Μπορούμε», καθώς και από την δωρεά της Λεοντείου Σχολής Νέας Σμύρνης, όπου πρόσφεραν τις βιβλιοθήκες για την τοποθέτηση των βιβλίων.

Η Κοινωνική Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη περιέχει λογοτεχνικά βιβλία για ενήλικες, λογοτεχνικά βιβλία για εφήβους, παιδικά βιβλία και βιβλία δραστηριοτήτων για νήπια.

Σκοπός της Κοινωνικής Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης είναι να μπορεί ο κάθε πολίτης να ανταλλάξει τα βιβλία του, τα οποία έχει διαβάσει και είναι σε καλή κατάσταση, με ελαφρώς μεταχειρισμένα βιβλία από την βιβλιοθήκη. Προϋπόθεση ανταλλαγής είναι η καλή κατάσταση των βιβλίων προς ανταλλαγή, η ίση ποσότητα ανταλλαγής βιβλίων (π.χ ανταλλάσσετε ένα παιδικό βιβλίο με ένα άλλο παιδικό βιβλίο), καθώς και το ίδιο είδος ανταλλαγής βιβλίων (π.χ λογοτεχνικό βιβλίο ενηλίκων ανταλλάσσετε με λογοτεχνικό βιβλίο ενηλίκων).

Η Κοινωνική Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη λειτουργεί καθημερινά από τις 9.00 π.μ. έως και τις 15.00 μ.μ. στο Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Πειραιά (Πλατεία Κοραή 1 , ισόγειο Δημαρχείου). Τηλέφωνο επικοινωνίας 2132022660.

Αιτήσεις Ένταξης στα προγράμματα της ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Οι αιτήσεις κατατίθενται στα γραφεία της ΚΟ.Δ.ΕΠ. Ζωσιμαδών 11 & Ελ.Βενιζέλου, Πειραιάς 185 35 (4ο όροφο).

Αίτηση Ένταξης στα Προγράμματα της ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Κατεβάστε τη φόρμα σε μορφή .pdf

Όλες οι παραπάνω υπηρεσίες υλοποιούνται στο κεντρικό κτίριο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. , Ελ.Βενιζέλου και Ζωσιμαδών 11, στο ισόγειο επί της Ελ.Βενιζέλου.