Σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.), βραβεύτηκαν οι 38 καθηγητές που συμμετέχουν εθελοντικά στο Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης.
Στην εκδήλωση βράβευσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιωνιδείου Σχολής, παρουσία μεταξύ άλλων της Προέδρου της ΚΟ.Δ.Ε.Π., του Προϊσταμένου εκπαιδευτικών θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Πειραιά κ. Αντωνίου Καμπούρη, της Διευθύντριας του 10ου Γυμνασίου Πειραιά κας Ελένης Κονιδάρη, εθελοντών καθηγητών, μαθητών και γονέων, παρουσιάστηκαν οι δράσεις και οι επιτυχίες του προγράμματος Διδακτικής Αλληλεγγύης, καθώς και ο εκπαιδευτικός σχεδιασμός του για το νέο σχολικό έτος. Σημειώνεται ότι σε κάθε εθελοντή καθηγητή προσφέρθηκε ως συμβολική επιβράβευση από την ΚΟ.Δ.Ε.Π. και ένα πολυμηχάνημα.

Η Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ κα Κορίνα Λαουλάκου, στον χαιρετισμό της ευχαρίστησε τους εθελοντές εκπαιδευτικούς του Προγράμματος της Διδακτικής Αλληλεγγύης, τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η προσφορά τους στους μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ώστε να ατενίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία και προοπτική το μέλλον τους. Μιλώντας για το Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης, η κα Λαουλάκου ανέφερε ότι κάθε χρόνο έχει ανοδική πορεία στις επιτυχίες και αυτό οφείλεται στην προσφορά των καθηγητών μας, στην προσπάθεια των μαθητών, αλλά και στη στήριξη που έχουν από τις οικογένειές τους. Όλοι μαζί πρέπει να προσπαθήσουμε για να έχουμε το καλό αποτέλεσμα, τόνισε η κα Λαουλάκου. Η Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά είπε: «είναι σε κάθε δράση μας αρωγός και υποστηρικτής». Επίσης, ευχαρίστησε την Πρόεδρο του ΟΠΑΝ κα Σταυρούλα Αντωνάκου για τη συμμετοχή του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά στην εκδήλωση.

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Νικήτας Κανάκης, στον σύντομο χαιρετισμό του, μίλησε για τις αξίες του εθελοντισμού και για την προσφορά των εθελοντών καθηγητών στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από την ΚΟ.Δ.Ε.Π. με το Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης. Να είμαστε κοντά στα παιδιά, να μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι, να βοηθάμε τους ανθρώπους δίπλα μας και να χαμογελάμε παρόλες τις δυσκολίες που έχουμε σήμερα όλοι μας, σημείωσε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο κ. Κανάκης.

Την παρουσίαση για την ταυτότητα, τους σκοπούς και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της Διδακτικής Αλληλεγγύης, έκανε η υπεύθυνη του προγράμματος κα Μπουφούνου Μαριάνθη, η οποία μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τις προσπάθειες και τη θέληση των εθελοντών καθηγητών, να προσφέρουν ανιδιοτελώς τα μέγιστα στα παιδιά σε πνεύμα συνεργασίας. Αναφέρθηκε στο ξεκίνημα του Προγράμματος όταν οι μαθητές τότε δεν ξεπερνούσαν τους 20 και οι εθελοντές καθηγητές ήταν μόλις 5, σημειώνοντας ότι σήμερα έχουν αυξηθεί σε 38 οι εν ενεργεία εθελοντές καθηγητές και οι αιτήσεις των μαθητών για το τρέχον έτος ξεπέρασαν τις 241. Επίσης, μίλησε για τη συνεχή ενημέρωση των μαθητών, την ψυχολογική στήριξή τους για τις εξετάσεις, για τη συνεργασία με τις οικογένειές τους και για τη συστηματική παροχή πληροφοριών σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών.
Να σημειωθεί ότι αρωγός στο έργο της ΚΟΔΕΠ είναι και το Φροντιστήριο «Ορόσημο» Πειραιά. Στην εκδήλωση, στο μουσικό πρόγραμμα για φωνή και πιάνο, του Προτύπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά, συμμετείχαν σπουδαστές μονωδίας από τις τάξεις της κυρίας Μαρίτας Παπαρίζου και ακούστηκαν οι τραγουδιστές: Λυδία Δαμαλά, Γιάννης Ταργοντσίδης, Ιγκόρ Τόικιν και Γιώργος Τσεμεντζής, ενώ στο πιάνο ήταν ο Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχαν οι Βασίλης Μαστοράκης και Στέλιος Γκόλγκαρης. Μετά το πέρας της εκδήλωσης παρατέθηκε μικρή δεξίωση προσφορά του Ομίλου «Παραπολιτικά».
Το Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης της ΚΟΔΕΠ, απευθύνεται σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προσφέροντάς τους τη δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης φροντιστηριακών μαθημάτων. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης ξενόγλωσσων μαθημάτων για ενδιαφερόμενους κάθε ηλικίας και οι παρεχόμενες υπηρεσίες δεν περιορίζονται στα μαθήματα. Υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας των μαθητών και των οικογενειών τους με πλήθος ειδικευμένων επαγγελματιών που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος των αναγκών τους. Το πρόγραμμα έχει σημειώσει υψηλές επιδόσεις επιτυχίας των μαθητών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, έχοντας σταθερά ανοδική πορεία. Η ένταξη των ωφελουμένων μαθητών στο Πρόγραμμα γίνεται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, ενώ στο τρέχον σχολικό έτος εξυπηρετήθηκαν πάνω από 130 μαθητές.