Επισιτιστικές Δράσεις

Μηνιαίως υλοποιούνται δύο επισιτιστικά προγράμματα μέσω δύο χορηγιών από την ΠΑΕ Ολυμπιακός και την Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού, όπου συνολικά κάθε μήνα παρέχει τρόφιμα μακρά διαρκείας και προϊόντα προσωπικής υγιεινής σε περίπου 300 οικονομικά αδύναμες οικογένειες. Παράλληλα, μέσα από κοινωνικές δράσεις και χορηγίες παρέχονται είδη πρώτης ανάγκης σε καταγεγραμμένους άπορους δημότες ή κατοίκους του Δήμου Πειραιά.

Επισιτιστικά Προγράμματα

Κοινωνικό Φαρμακείο

Παρέχει φάρμακα και ιατροφαρμακευτικό υλικό σε ωφελούμενους, όπου αδυνατούν να αγοράσουν τη συνταγογραφημένη τους θεραπεία.

Κοινωνική Ντουλάπα

Παρέχει ρουχισμό και παιχνίδια, τα οποία έχουν δοθεί στην επιχείρηση από δωρεές ιδιωτών, επιχειρήσεων και προγραμματισμένων δράσεων της ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Για να ενταχθείτε στα παραπάνω προγράμματα μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω αίτηση και με τα συνημμένα δικαιολογητικά, τα οποία αναφέρονται σε αυτήν να τα καταθέσετε είτε αυτοπροσώπως, είτε με εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο στη γραμματεία της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Τέλος, τα κριτήρια που πρέπει να πληροί η κάθε αίτηση είναι οικονομικά (για ένα άτομο 0-4.600 συν 2.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος ) και κοινωνικά κριτήρια όπου πρέπει να αφορά κάτοικο ή δημότη Πειραιά.

Κοινωνική Ντουλάπα

Αιτήσεις Ένταξης στα προγράμματα της ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Οι αιτήσεις κατατίθενται στα γραφεία της ΚΟ.Δ.ΕΠ. Ζωσιμαδών 11 & Ελ.Βενιζέλου, Πειραιάς 185 35 (4ο όροφο).

Κατεβάστε τη φόρμα σε μορφή .pdf

Όλες οι παραπάνω υπηρεσίες υλοποιούνται στο κεντρικό κτίριο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. , Ελ.Βενιζέλου και Ζωσιμαδών 11, στο ισόγειο επί της Ελ.Βενιζέλου.

ΚΟΔΕΠ