Πρόγραμμα στήριξης άπορων οικογενειών ξεκινά σήμερα Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017, στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, μετά από συνεργασία του Δήμου Πειραιά με την ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού.
Το πρόγραμμα της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, αφορά στη χορήγηση πακέτων με βασικά είδη διατροφής και προσωπικής υγιεινής, τα οποία θα διατίθενται σε μηνιαία βάση σε 107 οικογένειες δημοτών και κατοίκων Πειραιά, που υποστηρίζονται από την ΚΟ.Δ.Ε.Π. και πληρούν προκαθορισμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, ιδρύθηκε από μέλη της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών και αποτελεί τον φορέα κοινωνικής προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας. Έχει ως αντικείμενο την υλοποίηση κοινωφελών προγραμμάτων, δράσεων ενίσχυσης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, έργων ανθρωπιστικού περιεχομένου και δωρεών ευρύτερου ενδιαφέροντος για την στήριξη της ελληνικής κοινωνίας.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού και προσωπικά τον Πρόεδρο κ. Θεόδωρο Βενιάμη, για την πρόθεσή του να στηρίξει οικογένειες της πόλης μας που διαβιούν κάτω από δύσκολες συνθήκες. Αυτή η ενέργεια δείχνει ευαισθησία, αίσθημα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς, αξίες που αποτελούν ζητούμενο σε μια κοινωνία που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι΄ αυτή τη συνεργασία, καθώς δίνουμε τη δυνατότητα σε συνανθρώπους μας που υποστηρίζονται ήδη από την ΚΟ.Δ.Ε.Π. -καθώς δεν διαθέτουν ούτε τα αυτονόητα-, να ζήσουν ανθρώπινα και κυρίως με αξιοπρέπεια. Αναμφισβήτητα είναι συγκινητικό το ενδιαφέρον των ιθυνόντων της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ για τους άπορους συνανθρώπους μας. Όπως έχω ξαναπεί, οι συνέργειες με σημαντικούς φορείς που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, δεν είναι απλώς απαραίτητες, αλλά αναγκαίες καθώς οι οικονομικές δυνατότητες του Δήμου Πειραιά είναι περιορισμένες. Εύχομαι η διάθεση προσφοράς της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, να βρει μιμητές, προκειμένου να στηριχθούν όσο γίνεται περισσότερες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης μας».
Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κυρία Κορίνα Λαουλάκου, τόνισε:
«Το πρόγραμμα στήριξης άπορων οικογενειών, που υποστηρίζονται από την ΚΟ.Δ.Ε.Π., με τη συνεργασία της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού, είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς και τους ωφελούμενούς μας. Το έμπρακτο ενδιαφέρον της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και του Προέδρου της κ. Θεόδωρου Βενιάμη να συμβάλει στο κοινωνικό έργο της ΚΟ.Δ.Ε.Π., δείχνει ευαισθησία και αληθινό ενδιαφέρον για τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας. Επιπλέον, η εμπιστοσύνη με την οποία μας περιέβαλε ένας τόσο σημαντικός φορέας, μας γεμίζει χαρά αλλά και ευθύνη, για να ανταπεξέλθουμε όσο γίνεται καλύτερα στο νέο αυτό πρόγραμμα. Θα ήθελα επίσης να τονίσω ότι η επιλογή των οικογενειών έγινε με ιδιαίτερη προσοχή, βάσει κριτηρίων, που έθεσε η ίδια η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού. Θα ήθελα ειλικρινά να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, γι΄ αυτή τη συνεργασία. Να είναι βέβαιοι, πως θα προσφέρουν χαμόγελα ικανοποίησης στους άπορους δικαιούχους της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά».