Επτά στους δέκα μαθητές που συμμετείχαν και ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους στο πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά, κατέγραψαν υψηλές επιδόσεις στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2017.
Το 67% των μαθητών εισήχθη στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση με έξι στους δέκα να έχουν περάσει στην Αθήνα και στον Πειραιά, ενώ προβιβάστηκαν όλοι οι μαθητές στις μικρότερες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου.
Το Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης λειτουργεί για τους μαθητές της πόλης μας, που φοιτούν στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης φροντιστηριακών μαθημάτων από εθελοντές καθηγητές.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης ξενόγλωσσων μαθημάτων, για ενδιαφερόμενους δημότες και κατοίκους Πειραιά κάθε ηλικίας, που πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει εισοδηματικών κριτηρίων. Πλήθος ειδικευμένων επαγγελματιών φροντίζει για τη συνεχή κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών σε συνεργασία με τις οικογένειες των παιδιών.
Σημειώνεται ότι οι εγγραφές στο Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης για το σχολικό έτος 2017-2018 άρχισαν και πρόκειται να διαρκέσουν έως την Τετάρτη 6/9 για τους μαθητές του Λυκείου και την Τρίτη 12/9, για τους μαθητές του Γυμνασίου και των Ξένων Γλωσσών.
Οι αιτήσεις μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά κατατίθενται στο Γραφείο Εθελοντισμού (Πλ. Κοραή 1).
Για τα δικαιολογητικά μπορείτε να ενημερωθείτε στην ιστοσελίδα της ΚΟ.Δ.Ε.Π., www.kodep.gr καθώς και στο Γραφείο Εθελοντισμού στα τηλέφωνα 21041300 46 & 21320226 60.
Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κυρία Κορίνα Λαουλάκου, δήλωσε: «Η επιτυχία των μαθητών μας, μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια! Η εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, αποδεικνύει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εθελοντές καθηγητές, οι οποίοι ανιδιοτελώς προσφέρουν τις γνώσεις τους και όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη μόρφωση των παιδιών. Το υψηλό ποσοστό εισαγωγής στα Πανεπιστήμια της χώρας, αλλά και η προαγωγή των μικρότερων μαθητών στην επόμενη τάξη, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε με ακόμη περισσότερο ζήλο την προσπάθειά μας. Η ενισχυτική διδασκαλία είναι απαραίτητη και εμείς θα είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Το Πρόγραμμα της Διδακτικής Αλληλεγγύης είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο σημαντικές δράσεις της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Θα ήθελα να καλέσω τα παιδιά της πόλης μας να εγγραφούν στο Πρόγραμμα της Διδακτικής Αλληλεγγύης για να αποκομίσουν γνώσεις και μόρφωση, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Επίσης, καλώ εθελοντές εκπαιδευτικούς να συνδράμουν σ’ αυτήν την προσπάθειά μας. Ελπίζω σε ακόμα καλύτερη συνέχεια του Προγράμματος».