Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά κατά την περίοδο του Πάσχα εντατικοποίησε ακόμα περισσότερο την πολύπλευρη κοινωνική της δράση, προκειμένου βιώσουν τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα όπως αρμόζει, ακόμα και οι πλέον ευάλωτες-ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Πειραιά.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΟ.Δ.Ε.Π. με την άψογη συνεργασία όλων των εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης, έχοντας την αμέριστη στήριξη του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, την έμπρακτη συμπαράσταση δωρητών όπως η εταιρία Navarino και η Ελληνογαλλική Σχολή Jean d’ Arc, και εκμεταλλευόμενη ευρωπαϊκά χρηματοδοτούμενα προγράμματα, κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα παραδοσιακά πασχαλινά εδέσματα, λαμπάδες, αυγά και παιχνίδια, για εκατοντάδες ωφελούμενων οικογενειών της ΚΟ.Δ.Ε.Π, σκορπώντας χαμόγελα ευτυχίας και αισιοδοξίας στα πρόσωπα μεγάλων και μικρών.

Επιπροσθέτως, το Μ. Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα, αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα, θα διατεθούν πλήρη πασχαλινά γεύματα, τα ευρύτερα γνωστά ως «Γεύματα Αγάπης», στους συμπολίτες μας του Δήμου Πειραιά που στερούνται κατοικίας και διαβιούν στο Λιμάνι, στους διαμένοντες του Ξενώνα Φιλοξενίας Αστέγων Πειραιά “Ανακούφιση” και σε μοναχικούς συμπολίτες μας.

Σχετικά με τις προαναφερόμενες δράσεις, ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας ανέφερε:

«Αυτές τις Άγιες Ημέρες είναι προτιμότερο να μιλούμε λιγότερο και να πράττουμε περισσότερο.

Και πιστεύω με απόλυτη σεμνότητα και ταπεινότητα, ότι έχουμε καταφέρει πλέον το έργο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. να «μιλά» από μόνο του.

Με τη χάρη του Θεού και την έμπρακτη βοήθεια αρκετών ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας, πιστεύω ότι και φέτος καταφέραμε να μεταφέρουμε με τις δράσεις της ΚΟ.Δ.Ε.Π. το πασχαλινό εορταστικό κλίμα σε οικογένειες και μοναχικούς συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Θέλω να γνωρίζουν οι εκατοντάδες συμπολίτες – ωφελούμενοι των προγραμμάτων μας, ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πειραιά είναι η μεγάλη τους οικογένεια, για αυτό και εκτός των υπολοίπων ημερών του έτους, θα δείτε ότι όλες τις μεγάλες εορτές, όπως και αυτή του Πάσχα τις περνάμε μαζί!

Ευχή μας είναι κάποια μέρα να μην απαιτείται η λειτουργία της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και άλλων παρεμφερών δομών, προκειμένου συνάνθρωποί μας να εξασφαλίζουν τα βασικά αγαθά διαβίωσης.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!»