ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών σήμερα έρχεται να μας υπενθυμίσει μία παγκόσμια μάστιγα που πνίγει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο το κόσμο και βυθίζει στην απελπισία, την ανέχεια και την περιθωριοποίηση χιλιάδες οικογένειες και την πατρίδα μας.

Αυτή τη περίοδο περισσότερο, δεδομένων και των εκτάκτων συνθηκών της πανδημίας, η σκέψη, η φροντίδα,αλλά και η προσπάθεια όλων όσων μεριμνούμε για ευάλωτους συνανθρώπους, στρέφεται στους εξαρτημένους συμπολίτες μας και τις οικογένειες τους, που έτσι και αλλιώς, πέρα από το πρόβλημα της χρήσης, βιώνουν τις τραγικές συνέπειες της ουσιαστικής αποκοπής από το κοινωνικό ιστό.

Στην ΚΟ.Δ.Ε.Π., ευαισθητοποιημένοι και ενήμεροι, όπως για όλους τους ευάλωτους συνανθρώπους μας, παρακολουθούμε πάντα με ξεχωριστή προσοχή και υποστηρίζουμε με διακριτικότητα, βοηθώντας συμπληρωματικά στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, οικογένειες που έχουν βρεθεί στον εφιάλτη των ναρκωτικών, εξαρτημένους συμπολίτες μας, πληροφορώντας και ενθαρρύνοντας τους να αναζητήσουν τις θεραπευτικές ευκαιρίες που προσφέρει -σε ικανοποιητικό βαθμό η πολιτεία – ώστε να επανέλθουν υγιείς στην κοινωνία.

Παράλληλα, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην πρόληψη συμβάλλουμε στην ενημέρωση των οικογενειών για τους κινδύνους της χρήσης. Ένα τέτοιο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που αγγίζει και ευαισθητοποιεί κάθε Πειραιώτη επιβάλλει την συνεργασία όλων των φορέων, αλλά και την ευαισθητοποίηση κάθε πολίτη, έτσι ώστε το στίγμα να αντιμετωπιστεί, αλλά και να εξασφαλίσουμε ενεργά το δικαίωμα κάθε εξαρτημένου σε μία νέα ευκαιρία στην ζωή.

Σε αυτή τη προσπάθεια η ΚΟ.Δ.Ε.Π. θα είναι και ενεργή και θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ