ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος (World Milk Day) εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Ιουνίου για να αναδείξει την τεράστια αξία που έχει το γάλα στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του ανθρώπινου πληθυσμού σε όλο τον κόσμο. Από το μυθολογικό κέρας της Αμάλθειας μέχρι και τις μέρας μας το γάλα -ένα πραγματικό δώρο της φύσης- είναι συνυφασμένο της παραδόσεως των Ελλήνων, με την αναγκαία και σωστή διατροφή όλων και ιδιαίτερα των παιδιών.

Το “ένα ποτήρι γάλα” συμπυκνώνει τη μέριμνα, ώστε κανένα παιδί να μην στερείτε των πιο βασικών αγαθών που είναι αναγκαία για την διατροφή και την ανάπτυξη των παιδιών. Πολύ περισσότερο τώρα στις προκλήσεις που δημιουργεί η υγειονομική κρίση, η αλληλεγγύη και η έμπρακτη προσφορά, αποτελούν την πιο αποτελεσματική ανάγκη.

Η ΚΟ.Δ.Ε.Π. με αυτή πάντα τη λογική, σε συνεργασία με την εταιρεία FRIESLANDCAMPINA ΕΛΛΑΣ Α.Ε. διανέμει σήμερα γάλα μακράς διάρκειας στις ευάλωτες οικογένειες που στηρίζει. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π., Ιωάννης Βοϊδονικόλας,  “Η σημερινή διανομή αποτελεί μία πρακτική, αλλά συγχρόνως μία συμβολική πράξη. Πρακτική, γιατί αθροίζεται η σημερινή προσφορά στις συνεχόμενες δράσεις της ΚΟ.Δ.Ε.Π. υποστήριξης με τρόφιμα και είδη βασικής ανάγκης στις ευάλωτες οικογένειες της πόλης μας. Συμβολική, γιατί μας υπενθυμίζει αυτό που αποτελεί βασική μας υποχρέωση, αλλά και πολιτική επιλογή. Να εξασφαλίσουμε πως στον Πειραιά μας, δεν θα υπάρχει κανένα παιδί χωρίς ένα ποτήρι γάλα.