Από την προηγούμενη Δευτέρα μπήκαμε σε μία νέα κανονικότητα μετά από ένα διάστημα σημαντικού περιορισμού, προκειμένου να αναχαιτίσουμε τη διάδοση της πανδημίας στη χώρα μας. Από χθες βρίσκεται σε εξέλιξη η τρίτη φάση του σχεδίου της πολιτείας όπου άνοιξαν πλήρως τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Κατανοώντας πλήρως την αγωνία τόσο των γονιών για την εκπαίδευση των παιδιών τους, αλλά και την αγωνία των ίδιων των μαθητών για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, που μέσα σε λίγες ημέρες καλούνται να πραγματοποιήσουν, σας ανακοινώνουμε την επαναλειτουργία του κοινωνικού μας φροντιστηρίου (Πρόγραμμα “Διδακτική Αλληλεγγύη”), σεβόμενοι πάντα τις οδηγίες των ειδικών.

Γι’αυτό το λόγο, παρέχουμε όλα τα απαραίτητα είδη προσωπικής και αναπνευστικής προστασίας στους καθηγητές και τους μαθητές του κοινωνικού φροντιστηρίου, ενώ παράλληλα τηρούμε αυστηρούς κανόνες υγιεινής, ακολουθώντας και τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.

  • Ο μέγιστος αριθμός μαθητών σε κάθε αίθουσα είναι τα πέντε άτομα.
  • Τα διαλείμματα είναι ξεχωριστά για κάθε τάξη, προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός στους διαδρόμους εντός του σχολείου.
  • Οι ώρες άφιξης και αναχώρησης των μαθητών είναι διαφορετικές ανά τάξη για την αποφυγή συνωστισμού.
  • Οι μαθητές εντός των αιθουσών έχουν απαραιτήτως δύο μέτρα απόσταση μεταξύ τους και υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας στους κοινόχρηστους χώρους.
  • Σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας παρέχεται αντισηπτικό διάλυμα.

Παράλληλα, συνεχίζεται η εξ’αποστάσεως διδασκαλία, μέσω της ειδικής πλατφόρμας, για τους μαθητές και τους καθηγητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.