Σύντομο ενημερωτικό σημείωμα, για να γνωρίσετε την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.) και την προσπάθεια που καταβάλλει, για να προσφέρει με κάθε τρόπο βοήθεια σ’ αυτούς που τη χρειάζονται.

Η επιχείρηση μας (ΚΟ.Δ.Ε.Π.), που βρίσκεται στην οδό Ζωσιμάδων αριθμό 11 στον Πειραιά, έχει σκοπό τη μέριμνα για όλα τα κοινωνικά προβλήματα των δημοτών και κατοίκων του Δήμου Πειραιά. Οι οικονομικοί πόροι της επιχείρησης προέρχονται από προγραμματικές συμβάσεις με το Δήμο Πειραιά και αποδοχή χορηγιών.

Βασικές δράσεις της:

Η ΚΟ.Δ.Ε.Π. υποστηρίζει με βασικά είδη διατροφής άπορες οικογένειες και μοναχικά άτομα κυρίως μέσω χορηγικών προγραμμάτων.

Από τον Απρίλιο του έτους 2015 έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται αδιάλειπτα η διαδικασία για την επικαιροποίηση του καταλόγου απόρων του Δήμου μας, προκειμένου να γίνει πλήρης καταγραφή τους και να υπάρχει αντικειμενικός, δίκαιος και διαφανής τρόπος ένταξής τους στα προγράμματα διανομής τροφίμων, ρούχων και λοιπά. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν καταγραφεί 2350 οικογένειες με ανήλικα και ενήλικα παιδιά και μοναχικά άτομα. Από τον Φεβρουάριο του έτους 2015 με χορηγία της ΠΑΕ Ολυμπιακός σιτίζονται συστηματικά 160 οικογένειες με βασικά είδη διατροφής, όλοι δε οι καταγεγραμμένοι ωφελούμενοι ανάλογα με τις χορηγίες και τις δωρεές έχουν λάβει αντίστοιχες παροχές

Λειτουργεί Χώρος Φιλοξενίας Αστέγων, όπου φιλοξενούνται άστεγοι συμπολίτες μας, στους οποίους παρέχεται στέγη, σίτιση, η οποία εξασφαλίζεται από δωρεές από διάφορους φορείς π.χ. την Εκκλησία, αρτοποιεία, εστιατόρια, που έχουν έδρα στο Δήμο Πειραιά, Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, Μ.Κ.Ο. «Μπορούμε» κ.λ.π. και μία αξιοπρεπής διαβίωση, μέχρι να μπορέσουν να ξεκινήσουν πάλι τη ζωή τους, γιατί επιδίωξη μας δεν είναι η μονιμότητα της παραμονής τους στο χώρο φιλοξενίας αλλά η αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών, η ψυχοκοινωνική στήριξη, η κοινωνική επανένταξη και η επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Λειτουργεί πρόγραμμα «Διδακτικής Αλληλεγγύης», με το οποίο παρέχεται από εθελοντές εκπαιδευτικούς (τη φετινή χρονιά ανέρχονται σε 35) επιπλέον στήριξη στα σχολικά μαθήματα σε παιδιά οικογενειών με χαμηλό εισόδημα (τη φετινή χρονιά ανέρχονται σε 200). Γίνεται Προετοιμασία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας και εκμάθηση ξένων γλωσσών.

Σε εθελοντική βάση ως προς, τη λειτουργία του αλλά και ως προς τα προσφερόμενα είδη λειτουργεί κοινωνικό φαρμακείο και εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό αυτούς, που δεν μπορούν να έχουν τα αναγκαία βασικά φάρμακα.

Λειτουργεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο παρέχει υπηρεσίες σε 100 άτομα περίπου, κυρίως ηλικιωμένους, προσφέροντάς τους ψυχοκοινωνική στήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, καθαριότητα οικίας, συνοδεία, για ιατρικές εξετάσεις και λοιπά.

Λειτουργεί Ξενώνας Βραχείας Φιλοξενίας «Η Κοινωνική Μέριμνα», στον οποίο διαμένουν συνοδοί ασθενών, που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο  «Μεταξά» και οι οποίοι δεν διαμένουν στην περιοχή της Αττικής και δεν δύνανται, λόγω οικονομικής δυσκολίας, να καλύψουν την προσωρινή τους διαμονή.

Στον τρίτο (3ο) όροφο του κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία της ΚΟ.Δ.Ε.Π., εκτίθενται ενδύματα, υποδήματα και παιχνίδια, τα οποία έχουν περιέλθει στην επιχείρηση από δωρεές και διατίθενται σε άπορους ενήλικες και παιδιά.

Όλες σχεδόν οι δράσεις της ΚΟ.Δ.Ε.Π. βασίζονται σε γενναιόδωρες χορηγίες, που προέρχονται από επιχειρήσεις, ιδιώτες, φορείς, ανθρωπιστικές οργανώσεις αλλά και τη συμπαράσταση, που επιδεικνύουν οι συμπολίτες μας, οι οποίοι ανταποκρίνονται σε κάθε κάλεσμα αλληλεγγύης.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους να συνδράμετε το έργο μας, για την ανακούφιση συμπολιτών μας, που έχουν πραγματικά ανάγκη, με οποιοδήποτε τρόπο κρίνετε πρόσφορο, π.χ. χρήματα, φάρμακα, γραφική ύλη, ρουχισμό, παροχή υπηρεσιών και λοιπά.
Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας!
 

υπογραφη-κορινας

 

 

 

Ελ. Βενιζέλου & Ζωσιμάδων 11 Πειραιάς, Τ.Κ 185 31
Τηλ. 210 – 4101753-756
FΑΧ. 210-4178595
E-mail: [email protected]