Συγκινητική είναι η ανταπόκριση των Πειραιωτών στη χριστουγεννιάτικη δράση που διοργάνωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «Mega Channel» «Νοιάζομαι – Μοιράζομαι» σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά που έχει ως στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων, για τους οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας.
Από νωρίς το πρωί, πολίτες όλων των ηλικιών σπεύδουν στον πεζόδρομο της Δραγάτση και προσφέρουν συσκευασμένα τρόφιμα, γλυκά και είδη προσωπικής υγιεινής. Τα αγαθά που θα συγκεντρωθούν, θα διατεθούν στους συμπολίτες μας που υποστηρίζονται από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κα Κορίνα Λαουλάκου επισκέφθηκε τον πεζόδρομο της Δραγάτση, προσέφερε τρόφιμα και ευχαρίστησε τους πολίτες που για ακόμα μια φορά δείχνουν διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.
Ο κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Η ανταπόκριση των Πειραιωτών στη δράση «Νοιάζομαι-Μοιράζομαι» είναι σημαντική, αλλά περιμένουμε παραπάνω πράγματα από τους Πειραιώτες. Θα ήθελα να συγχαρώ το «Mega Channel» γι αυτή την πρωτοβουλία. Είναι χαρά να συμμετέχει και ο Πειραιάς στη χριστουγεννιάτικη δράση μαζί με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Βρισκόμαστε στον πεζόδρομο της Δραγάτση από το πρωί. Έχουμε παράλληλες εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης, μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Ο σκοπός είναι πολύ σημαντικός, συγκεντρώνουμε τρόφιμα για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και δυστυχώς αυξάνονται όσο περνάει ο καιρός. Να ευχηθώ για ακόμα μια φορά χρόνια πολλά, με υγεία σε όλους».
Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κα Κορίνα Λαουλάκου, τόνισε: «Η δράση του «Mega Channel» «Νοιάζομαι-Μοιράζομαι» είναι αξιέπαινη. Κάθε πρωτοβουλία αλληλεγγύης και αγάπης είναι σημαντική και πρέπει να υποστηρίζεται από όλους μας. Για πρώτη φορά έρχεται στον Πειραιά. Από το πρωί η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική, βλέπουμε ανθρώπους να προσφέρουν και καταλαβαίνουμε ότι είναι από το υστέρημά τους. Περιμένουμε και άλλους και ελπίζουμε να συγκεντρώσουμε πολλά τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να τα διαθέσουμε σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα από εμάς. Χρόνια πολλά σε όλους».
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του «Mega Channel» κ. Χάρης Γούλιος, δήλωσε: «Χαιρόμαστε πάρα πολύ που φέτος ο Πειραιάς συμμετέχει στην ενέργεια «Νοιάζομαι-Μοιράζομαι» και γίνεται κάτι οργανωμένο με την ΚΟ.Δ.Ε.Π. Ξέρουμε ότι οι δομές είναι καλές και ότι τα προϊόντα θα διατεθούν σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο Δήμος Πειραιά, καθώς και οι Δήμοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης έχουν καλά οργανωμένες κοινωνικές δομές και ο κόσμος θα βοηθηθεί με αξιοπρέπεια».