Μια ακόμη σημαντική φιλανθρωπική δράση μεγάλου βεληνεκούς υλοποιήθηκε στον Πειραιά την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022, ύστερα από  κάλεσμα του Δήμου Πειραιά και της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά προς τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, τους φορείς και τους συλλόγους της πόλης.

Η προσέλευση των δωρητών στο Δημαρχείο Πειραιά ήταν εντυπωσιακή, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, όπως αποδεικνύεται από τους 3,5 τόνους υγειονομικού υλικού, τροφίμων και ειδών ένδυσης και υπόδησης που συγκεντρώθηκαν σε λίγες μόνο ώρες!

Η συλλογή της ανθρωπιστικής βοήθειας για τον Ουκρανικό λαό πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ενώ η μεταφορά του υλικού πραγματοποιήθηκε με φορτηγά της Περιφέρειας Αττικής.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Για ακόμα μια φορά, ο κόσμος έδειξε την ευαισθησία και την αλληλεγγύη του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι συνέβαλαν και συγκεντρώσαμε μια μεγάλη ποσότητα προϊόντων – υγειονομικό υλικό, τρόφιμα, κουβέρτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης – για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι υφίστανται έναν σκληρό πόλεμο στην Ουκρανία. Ελπίζω σύντομα όλη αυτή η κατάσταση να λάβει ένα τέλος, να επανέλθει η ειρήνη στην περιοχή».

 

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας δήλωσε:

«Ο Πειραιάς σήμερα έστειλε ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς, αγάπης και αλληλεγγύης προς το δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό. Η ανταπόκριση των Πειραιωτών στο κάλεσμα του Δήμου και της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά ξεπέρασε ακόμα και τα πιο αισιόδοξα σενάρια, για αυτό νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω ξεχωριστά τον καθένα και την καθεμία που συμμετείχαν σε αυτήν την όμορφη πρωτοβουλία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Η μεγάλη κοινωνική αλυσίδα που έχουμε δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια στον Πειραιά, αποτελείται από πολύ ισχυρούς κρίκους όπως αποδεικνύεται σε κάθε «ευκαιρία». Μια κοινωνική αλυσίδα που ξεπερνά πλέον τα στενά όρια του Πειραιά και της Ελλάδας. Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας, με ειρήνη και ευημερία για όλους.»