Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Πάσχα, ο Δήμος Πειραιά και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά διανέμουν 1.230 εορταστικά γεύματα αγάπης από το Μεγάλο Σάββατο έως και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Τα εορταστικά γεύματα αφορούν στους άστεγους που διαβιούν στο λιμάνι του Πειραιά και στον ξενώνα που λειτουργεί υπό την ευθύνη της ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Επιπροσθέτως, δίνονται επαναφορτιζόμενα ραδιοφωνάκια στους διαβιούντες στον δρόμο, από το πρόγραμμα Social Innovation Piraeus, ως ένα ακόμα μέτρο άρσης του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η διανομή των γευμάτων στο λιμάνι του Πειραιά και στον ξενώνα της ΚΟ.Δ.Ε.Π., πραγματοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, τον Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννη Βοϊδονικόλα, εργαζόμενους της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά και την εθελοντική ομάδα ΑΛΕΞ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Είναι άλλη μια ευχάριστη ημέρα για τον Πειραιά.  Ενόψει της Αναστάσεως  και της Κυριακής του Πάσχα είμαστε εδώ, με τον  Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννη Βοϊδονικόλα, προκειμένου να προσφέρουμε 1.230 εορταστικά γεύματα, σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.  Είναι άνθρωποι που διαβιούν στο λιμάνι, στον ξενώνα της ΚΟ.Δ.Ε.Π., 25 Ουκρανοί που φιλοξενούμε από το Χάρκοβο, το Κίεβο και την Οδησσό και μοναχικοί Πειραιώτες.

Επιπλέον, προσφέρουμε και επαναφορτιζόμενα ραδιοφωνάκια, τα οποία είναι πολύ χρηστικά διότι φορτίζονται στα «έξυπνα» παγκάκια που έχει τοποθετήσει ο Δήμος στις υποδομές της πόλης και του λιμανιού. Αντιλαμβάνεστε ότι  για έναν μοναχικό, άστεγο άνθρωπο  το  ραδιοφωνάκι είναι συντροφιά.

Πρόκειται για άλλη μια κοινωνική πρωτοβουλία και  πρωτοβουλία αλληλεγγύης.

Ως Πειραιάς έχουμε δείξει ότι όλοι μαζί είμαστε μια «αγκαλιά» :  Δήμος, η Περιφέρεια, η Κοινωφελής  Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά,   η Μητρόπολη, ο Ολυμπιακός.   Στόχος μας είναι κανένας Πειραιώτης να μην μένει μόνος του και πιστεύω ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό το  έχουμε πετύχει.

Ως  Δήμος νιώθουμε ότι  είμαστε κοντά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Το ίδιο αισθάνονται κι εκείνοι κι αυτό μας ικανοποιεί.  Θα καταβάλλουμε προσπάθειες και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, προκειμένου να είμαστε κοντά σ΄ αυτούς τους ανθρώπους για  τα επόμενα χρόνια».

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννης  Βοϊδονικόλας, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Και αυτό το Πάσχα κανείς δεν νιώθει μόνος στον Πειραιά.

Η μεγαλύτερη εορτή της Ορθοδοξίας, η εορτή της αγάπης προς τον αναστημένο Θεάνθρωπο γίνεται πράξη στην πόλη μας μέσω της έμπρακτης αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Για όλους εμάς στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, οι ωφελούμενοι των προγραμμάτων μας είναι η δεύτερη οικογένειά μας, οπότε δεν θα μπορούσαμε να περάσουμε μακριά τους μια κατεξοχήν οικογενειακή εορτή, όπως είναι το Πάσχα.

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία και μια «δεύτερη ευκαιρία» για όλους!».