Γεύματα και χειμερινά είδη (μπουφάν και υπνόσακους) σε άστεγους που διαμένουν στο λιμάνι προσέφερε, σήμερα παραμονή Πρωτοχρονιάς, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Πειραιά. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία κοινωνικού σκοπού που έχει στόχο την υποστήριξη συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη και διαβιούν υπό δύσκολες συνθήκες

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, υποδέχθηκαν την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου στην κοινωνική αυτή δράση και εκτός από τα καθιερωμένα γεύματα αγάπης μοίρασαν επιπλέον στους αστέγους μπουφάν και υπνόσακους.

Γεύματα προσφέρθηκαν επίσης και τις ημέρες των Χριστουγέννων, τόσο στους αστέγους στο λιμάνι όσο και στον Ξενώνα Φιλοξενίας Αστέγων της ΚΟ.Δ.Ε.Π., ενώ το ίδιο θα συμβεί και αύριο Πρωτοχρονιά.

Σημειώνεται πως η φετινή δράση έγινε σε συνεργασία με τους ειδικούς  επιστήμονες του προγράμματος «Social Innovation Piraeus» και την ομάδα εθελοντών «Αlex».

Συγκεκριμένα, η προσφορά των υπνόσακων και των μπουφάν εντάσσεται στο έργο «Δίκτυο Πρόληψης και Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης στον Δήμο Πειραιά Social Innovation Piraeus», που  αφορά τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των δράσεων κοινωνικής ένταξης και καταπολέμησης της φτώχειας και των διακρίσεων. Περισσότερες πληροφορίες στο link: https://socialhub.gr/

Το παρών στη διανομή έδωσε και  ο βουλευτής της Α΄ Πειραιώς & Νήσων κ. Γιάννης Μελάς και ο Διευθυντής Κοινωνικών Υπηρεσιών  της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Νικήτας Κανάκης.

  • Η κοινωνική δράση πραγματοποιήθηκε  με την τήρηση όλων των ισχυόντων μέτρων ασφαλείας που ορίζουν οι αρμόδιες αρχές και η Πολιτεία, για τον  περιορισμό της διασποράς του COVID-19.
  • Video με δηλώσεις: https://bit.ly/3mXpQTO

Διαβάστε το δελτίο τύπου εδώ.