Στα πλαίσια των Ημερών Θάλασσας που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά για 9η συνεχή χρονιά, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά σε συνεργασία με το 18ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, προχώρησαν στον καθαρισμό της παραλίας «Βοτσαλάκια», την Τρίτη 30 Μαΐου.

Στη δράση ευαισθητοποίησης συμμετείχαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από το 18ο Δημοτικό Σχολείο της Παλιάς Κοκκινιάς, καθώς και ο Πρόεδρος, μέλη της Διοίκησης, εργαζόμενοι και εθελοντές της ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Ο εθελοντικός καθαρισμός της πολυσύχναστης παραλίας «Βοτσαλάκια» διήρκησε περίπου 4 ώρες!

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας ανέφερε σχετικά:

«Σήμερα, μαζί με τους μαθητές και τους δασκάλους του 18ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά, στείλαμε ένα σημαντικό μήνυμα εθελοντικής προσφοράς και ευαισθητοποίησης, γύρω από θέματα που μας αφορούν όλους.

Ενόψει της θερινής σεζόν, αποτελεί προαπαιτούμενο για τη Δημοτική μας Αρχή, η διατήρηση καθαρών παραλιών και σήμερα τα παιδιά από την Παλιά Κοκκινιά έβαλαν ένα σημαντικό λιθαράκι σε αυτήν την κοινή προσπάθεια.

Είναι ευρέως γνωστό πλέον ότι η ΚΟ.Δ.Ε.Π. πρωτοστατεί στο εθελοντικό κίνημα που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στον Πειραιά, με την υλοποίηση σημαντικών κοινωνικών και φιλανθρωπικών δράσεων.

Όλες αυτές οι δράσεις έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και έχουν αποδείξει στην πράξη ότι ο Πειραιάς είναι πραγματικά η πόλη του φιλότιμου, της ανθρωπιάς και της κοινωνικής προσφοράς.»