Το Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης της ΚΟΔΕΠ απευθύνεται σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είναι δημότες ή κάτοικοι του δήμου Πειραιά , προσφέροντας τους, βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, τη δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης φροντιστηριακών μαθημάτων. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης ξενόγλωσσων μαθημάτων, για ενδιαφερόμενους κάθε ηλικίας. Οι παρεχόμενες  υπηρεσίες δεν περιορίζονται στα μαθήματα, υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας των μαθητών και των οικογενειών τους με πλήθος ειδικευμένων επαγγελματιών που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος των αναγκών τους.

Το Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης κάθε χρόνο σημειώνει εξαιρετικές επιδόσεις στο χώρο της εκπαίδευσης. Από το πρώτο κιόλας έτος λειτουργίας του Προγράμματος σημειώθηκαν υψηλά ποσοστά επιτυχίας των μαθητών στις πανελλήνιες εξετάσεις, συγκεκριμένα ξεκινώντας από το 75% επί του συνόλου των μαθητών της Γ’ Λυκείου και ακολουθώντας μία σταθερά ανοδική πορεία, οι επιτυχόντες έφτασαν στο 89% .

Στα πλαίσια της θερινής προετοιμασίας των μαθητών για το σχολικό έτος  2021-2022 οι εγγραφές ξεκινούν την 1 Ιουνίου και  θα διαρκέσουν έως και τις 15 Ιουνίου.

Τα μαθήματα θα υλοποιηθούν το χρονικό διάστημα 16 Ιουνίου – 30 Ιουλίου και πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες.

Δικαιολογητικά για την εισαγωγή στο πρόγραμμα (για το προσεχές σχ. έτος)

  • Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του κηδεμόνα και του ανηλίκου-εάν υπάρχει, καθώς και άδεια διαμονής όπου απαιτείται.
  • Μισθωτήριο Συμβόλαιο και λογαριασμό ΔΕΚΟ.
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
  • Σε περίπτωση ύπαρξης μαθησιακών δυσκολιών, προσκόμιση γνωμάτευσης από φορέα πιστοποίησης (δεν αποτελεί κριτήριο μη ένταξης).
  • Προσκόμιση του τελευταίου ελέγχου προόδου της προηγούμενης σχολικής περιόδου (δεν αποτελεί κριτήριο μη ένταξης).
  • Εκκαθαριστικό της εφορίας Οικονομικού έτους 2019 και για τους μη υπόχρεους Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη από τη ΔΟΥ.
  • Βεβαίωση ανεργίας ΟΑΕΔ σε ισχύ, για κάθε άνεργο μέλος της οικογένειας.

Επικοινωνία:

Γραφείο Εθελοντισμού

Πλ. Κοραή 1 (ισόγειο)

Τηλέφωνα : 21320226 60

Email:  [email protected]

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της  ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας αναφέρει:

«Στα πλαίσια του πολυποίκιλου κοινωνικού έργου που επιτελεί διαχρονικά η ΚΟ.Δ.Ε.Π., πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχουν οι δράσεις στήριξης της νέας γενιάς Πειραιωτών.

Στόχος του Προγράμματος Διδακτικής Αλληλεγγύης είναι η εφαρμογή της αρχής των ίσων ευκαιριών και στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης, εξαλείφοντας κάθε ίχνος κοινωνικού αποκλεισμού.

Νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι διότι μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αρκετά παιδιά ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, που σε άλλη περίπτωση δε θα είχαν την ευκαιρία μιας ενισχυτικής διδασκαλίας, συμμετέχουν και σημειώνουν σημαντικές επιτυχίες στο χώρο της Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης, με ποσοστά επιτυχιών που αγγίζουν το 90%!
Για αυτό θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο την προσπάθεια προσδοκώντας σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».