Μια πρωτοβουλία που συγκινεί και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση έλαβε το 10ο Γυμνάσιο Πειραιά. Οι μαθητές συγκέντρωσαν τρόφιμα για τους άστεγους και τους άπορους συμπολίτες μας, που βρίσκονται υπό τη φροντίδα της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά.

Τα παιδιά ξεκίνησαν τη συγκέντρωση των τροφίμων εντός του σχολείου, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους. Μάλιστα, μαθητές που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα προσέφεραν τρόφιμα και συμμετείχαν ενεργά στην αξιέπαινη αυτή πράξη.

Η Διευθύντρια του 10ου Γυμνασίου Πειραιά κα Ελένη Κονιδάρη και η Υποδιευθύντρια κα Ευτυχία Αποστολάκη μαζί με μαθητές, επισκέφθηκαν την ΚΟ.Δ.Ε.Π. και παρέδωσαν τα αγαθά στην Πρόεδρο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κα Κορίνα Λαουλάκου.

Η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου δήλωσε: «Η πρωτοβουλία του 10ου Γυμνασίου Πειραιά να προσφέρει τρόφιμα για τους άπορους συμπολίτες μας είναι συγκινητική. Επιπλέον δείχνει ότι στη δύσκολη εποχή που ζούμε, η προσφορά προς το συνάνθρωπο είναι αναγκαία όσο ποτέ. Με χαρά υποδέχθηκα καθηγητές και μαθητές του 10ου Γυμνασίου Πειραιά στην ΚΟ.Δ.Ε.Π και διαπίστωσα το ήθος και την ευαισθησία που τους διακρίνει. Ξέρετε, σε αυτή την προσφορά αγάπης δεν μετράει η ποσότητα των αγαθών αλλά το ενδιαφέρον στο διπλανό μας που μετουσιώνεται σε πράξεις κοινωνικής αλληλεγύης.
Εύχομαι η πρωτοβουλία του 10ου Γυμνασίου της πόλης μας να βρει μιμητές, έτσι ώστε να γίνει συνείδηση στους νέους ανθρώπους η στήριξη και η βοήθεια των συνανθρώπων μας».

Η Διευθύντρια του 10ου Γυμνασίου Πειραιά κα Ελένη Κονιδάρη, επισήμανε: «Η συγκέντρωση των τροφίμων έγινε από όλο το σχολείο, καθώς τα παιδιά ήθελαν να προσφέρουν τρόφιμα για τους άστεγους και τους άπορους της πόλης και επιλέξαμε την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Πειραιά. Είμαστε ένα σχολείο, σε μια γειτονιά, όπου ο κόσμος περνά δύσκολα. Για το λόγο αυτό, καθηγητές και μαθητές είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι με τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Οι μαθητές μας, συμμετείχαν ενεργά και μας συγκίνησαν ιδιαίτερα παιδιά που έφεραν τρόφιμα, τα οποία γνωρίζουμε ότι οι οικογένειές τους έχουν μεγάλη οικονομική δυσχέρεια».