Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των Πειραιωτών στο κάλεσμα της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και της Ελληνογαλλικής  Σχολής «Jeanne d΄ Arc», για συλλογή παιχνιδιών, ρούχων και βιβλίων, τα οποία θα δοθούν ως δώρα, σε παιδιά ωφελούμενων οικογενειών της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης, η οποία αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη μας και εντάσσεται στο πλαίσιο  των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά «Χριστούγεννα στον Πειραιά-Γιορτές στις Γειτονιές».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας βρέθηκαν στο Γραφείο Εθελοντισμού, προσέφεραν δώρα και συνομίλησαν με τους Πειραιώτες που για ακόμα μια φορά έδειξαν εμπράκτως την ευαισθησία και την αλληλεγγύη που τους διακρίνει, προσφέροντας παιχνίδια, ρούχα και βιβλία για τα παιδιά.

Στη δράση βρέθηκε  και ο Διευθυντής Κοινωνικών Υπηρεσιών της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Νικήτας Κανάκης.

Επιπλέον, η  Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά διοργανώνει και τις επόμενες ημέρες  χριστουγεννιάτικες δράσεις.

         Πιο συγκεκριμένα:

  • Σάββατο 18 Δεκεμβρίου:  Συμμετοχή του Δήμου Πειραιά και της ΚΟ.Δ.Ε.Π. στην συλλογή Χριστουγεννιάτικων Δώρων του “Όλοι Μαζί Μπορούμε”. (Γραφείο Εθελοντισμού, ισόγειο Δημαρχείου- πλατεία Κοραή 1). Τα δώρα θα διανεμηθούν στα ωφελούμενα παιδιά της ΚΟ.Δ.Ε.Π.
  • Παραμονή Χριστουγέννων, Ανήμερα Χριστουγέννων, Παραμονή Πρωτοχρονιάς  και Ανήμερα Πρωτοχρονιάς: Διανομή εορταστικών γευμάτων σε αστέγους που ζουν στο λιμάνι του Πειραιά και στον Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας Αστέγων Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Η συλλογή παιχνιδιών και βιβλίων για τα παιδιά που έχουν ανάγκη είναι μία σημαντική πρωτοβουλία της ΚΟ.Δ.Ε.Π., σε συνεργασία με ένα ιστορικό σχολείο που κοσμεί την πόλη μας, την Ελληνογαλλική Σχολή  «Jeanne D’ Αrc». Στόχος είναι κανένα παιδί να μη μείνει χωρίς παιχνίδι και χωρίς  ένα βιβλίο.  Άλλωστε, οι γιορτές των Χριστουγέννων περνούν μηνύματα  αγάπης και αλληλεγγύης και είναι μια ευκαιρία να στηρίξουμε όλοι τους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη και ειδικά τα παιδιά.  Δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης σαν κι αυτήν δίνουν χαρά στα παιδιά και στις οικογένειές τους, προσφέρουν χαμόγελα κι ελπίδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Πειραιώτες, καθώς είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι  και συμβάλλουν πάντα στις κοινωνικές πρωτοβουλίες του Δήμου. Χαίρομαι γιατί στον Πειραιά Δήμος, φορείς, επιμελητήρια, οργανισμοί, επιχειρήσεις έχουμε επιτύχει να ενώσουμε δυνάμεις, δημιουργώντας ένα «δίχτυ» κοινωνικής αλληλεγγύης όλο τον χρόνο και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όσο υπάρχει ανάγκη για βοήθεια, θα είμαστε παρόντες».

Από την πλευρά του, ο  Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πειραιά που στηρίζει πάντα αντίστοιχες πρωτοβουλίες, ενώ τόνισε ότι χωρίς τη συνεργασία της Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne d΄ Arc, δεν θα ήταν εφικτό να καθιερωθεί και να υλοποιείται κάθε χρόνο με τέτοια επιτυχία, αυτή η τόσο σημαντική κοινωνική πρωτοβουλία ενόψει της εορτής της αγάπης, των Χριστουγέννων!

Στη συνέχεια, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Τα παιδιά είναι το παρόν και το μέλλον της πόλης και της χώρας μας. Γι΄ αυτό και αποτελούν την πρώτη προτεραιότητα μεταξύ των πολλών δράσεων που υλοποιούνται από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά. Άλλωστε, Χριστούγεννα χωρίς παιδικά χαμόγελα δεν γίνονται. Γι΄ αυτό είμαστε εμείς εδώ, ώστε να μην λείψει ούτε ένα παιδικό χαμόγελο τα φετινά Χριστούγεννα».