Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά καλύπτει βασικές ανάγκες των Ουκρανών προσφύγων που φιλοξενούνται στο μεγάλο λιμάνι της χώρας.

Στο πλαίσιο του πολυσχιδούς κοινωνικού της έργου, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά στηρίζει έμπρακτα την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να φιλοξενήσει πρόσφυγες από την αδελφοποιημένη πόλη της Οδησσού σε ξενοδοχείο της πόλης μας.

Με απόλυτη ευαισθησία στο δράμα που βιώνουν οι Ουκρανοί συνάνθρωποί μας, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανακούφισή τους, τουλάχιστον με την κάλυψη βασικών αναγκών της καθημερινότητας.

Η ΚΟ.Δ.Ε.Π. αφού ολοκλήρωσε την καταγραφή των φιλοξενούμενων Ουκρανών μέσω των κοινωνικών λειτουργών του προγράμματος Social Innovation Piraeus, προχώρησε στην παροχή προϊόντων προσωπικής υγιεινής, ενδυμάτων, υποδημάτων, παιχνιδιών και δραστηριοτήτων για τα παιδιά, ενώ έχει αναλάβει την καθημερινή μεταφορά των γευμάτων που παρέχονται από τον Όμιλο UNESCO Πειραιά και Νήσων.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των 12 Ουκρανών προσφύγων που φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο του Πειραιά, βρίσκονται και 4 παιδιά, για τα οποία η ΚΟ.Δ.Ε.Π. ετοιμάζει ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, μέσω του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Διδακτική Αλληλεγγύη».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Για ακόμη μια φορά η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση επέδειξε από την πρώτη στιγμή άμεσα αντανακλαστικά,  φροντίζοντας για την κάλυψη βασικών αναγκών των Ουκρανών προσφύγων,  που φιλοξενεί ο Δήμος Πειραιά σε ξενοδοχείο της πόλης μας. Αξιέπαινη είναι επίσης η πρωτοβουλία της ΚΟ.Δ.Ε.Π. για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας σε 4 παιδιά, μέσω του Κοινωνικού Φροντιστηρίου «Διδακτική Αλληλεγγύη». Παράλληλα, ο Δήμος Πειραιά μέσω των Κοινωνικών του Υπηρεσιών εξακολουθεί να φιλοξενεί στο Β1 ΚΑΠΗ μητέρες, παιδιά και ηλικιωμένους, παρέχοντάς τους σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όσο διάστημα χρειαστεί. Ο Δήμος Πειραιά και σε αυτή την ανθρωπιστική κρίση δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο, στηρίζοντας έμπρακτα συνανθρώπους μας, οι οποίοι έχουν ανάγκη περισσότερο από ποτέ  τη βοήθειά μας».

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας, δήλωσε:

«Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό όλων των κοινωνικά ευάλωτων συνανθρώπων μας. Ποιος μπορεί να μείνει ασυγκίνητος στο δράμα του ξεριζωμού που βιώνουν οι Ουκρανοί πρόσφυγες; Με εντολή του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, εξασφαλίζουμε όλα τα απαραίτητα αγαθά πρώτης ανάγκης – και όχι μόνο – ενώ ανοίγουμε την αγκαλιά μας και χαρίζουμε ελπίδα και προοπτική στους σκληρά δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας Ουκρανούς. Στον Πειραιά κανείς δεν είναι μόνος του!».