7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ 2021

«Χτίζοντας έναν πιο δίκαιο και υγιή κόσμο για τον κάθε ένα και για κάθε χώρα»

Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το έτος 2021, ενώ ήδη διανύουμε τη δεύτερη χρονιά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ισότητα στην πρόσβαση παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας, είναι το μεγάλο ζητούμενο διαχρονικά, αλλά εν μέσω της πρωτοφανούς παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης που βιώνει ο πλανήτης, το ζήτημα αυτό αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο με τον πλέον τραγικό τρόπο, λόγω των ολέθριων συνεπειών της πανδημίας. Ζήτημα ζωής και θανάτου στην κυριολεξία, καθώς εκατομμύρια συνάνθρωποί μας δεν έχουν καν τη δυνατότητα πρόσβασης σε πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας και φεύγουν από τη ζωή εντελώς αβοήθητοι, κυρίως βέβαια στις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες.

Η ΚΟΔΕΠ πέραν της κοινωνικής στήριξης που παρέχει απλόχερα σε χιλιάδες συμπολίτες μας, σε συνεργασία με το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά Μεταξά, λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια έναν πρότυπο ξενώνα στο κέντρο της πόλης, για φιλοξενία ασθενών ή συνοδών ασθενών, οι οποίοι δεν έχουν άλλη δυνατότητα στέγασης, μέχρι την ολοκλήρωση των θεραπειών τους.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας ανέφερε σχετικά: 

«Χρέος όλων μας είναι να συνδράμουμε στην κοινή προσπάθεια, ώστε οι επόμενες γενιές να έχουν στο σύνολό τους πρόσβαση σε ένα δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα υγείας.

Δεν επιθυμούμε μια κοινωνία «πολλών ταχυτήτων» και πρωτίστως βέβαια στον πλέον ευαίσθητο τομέα της υγείας. Επιθυμούμε και από τη δική μας μεριά το πράττουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, να εξασφαλίσουμε μια δίκαιη, αποδοτική και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών υγείας, σε όσους ωφελούμενους των προγραμμάτων της ΚΟΔΕΠ το έχουν ανάγκη και όχι μόνο.

Ελπίζουμε, μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και με τη συνεργασία των ισχυρών της Γης, σε λίγα χρόνια να μην ευχόμαστε πάλι, αλλά να έχουμε χτίσει έναν πραγματικά πιο δίκαιο και υγιή κόσμο για τον κάθε ένα και για κάθε χώρα».