2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ

Στη χώρα μας υπάρχουν περίπου 150.000 άτομα με Αυτισμό!

«Για αυτό κάθε φορά που καταφέρνουμε το «εγώ» ενός αυτιστικού συμπολίτη μας να γίνει «εμείς», έχουμε βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής τόσο του αυτιστικού  συνανθρώπου μας όσο και της οικογένειάς του!»

Ιωάννης Γ. Βοϊδονικόλας

Πρόεδρος ΚΟ.Δ.Ε.Π.

ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΟΠΩΣ… ΕΑΥΤΟΣ!

Η 2α Απριλίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τον αυτισμό και ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

Ο όρος «αυτισμός» προέρχεται ετυμολογικά από τη λέξη «εαυτός» και υποδηλώνει την απομόνωση ενός ατόμου στον εαυτό του!

Το εντυπωσιακό, που μάλιστα δε γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος – σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (ΕΕΠΑΑ) – είναι ότι 1 στα 42 αγόρια και 1 στα 189 κορίτσια που γεννιούνται, διαγιγνώσκεται στο φάσμα του αυτισμού.

Αυτό σημαίνει ότι στη χώρα μας υπάρχουν περίπου 150.000 άτομα με Αυτισμό!

 

Σύντομη δήλωση του Προέδρου της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννη Βοϊδονικόλα:

«Η ΚΟΔΕΠ αλλά και όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά βρίσκονται δίπλα στις πειραιώτικες οικογένειες με αυτιστικά μέλη.

Ίσως η πιο σημαντική βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτές τις οικογένειες, είναι η στήριξη του στενού περιβάλλοντος των αυτιστικών ατόμων, παράλληλα με τις κοινωνικές, εκπαιδευτικές και λοιπές υποστηρικτικές δράσεις. 

Έχοντας ως βασικό γνώμονα πάντα την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία, καθώς επίσης σε πολλές περιπτώσεις και στην αγορά εργασίας.

Για αυτό κάθε φορά που καταφέρνουμε το «εγώ» ενός αυτιστικού συμπολίτη μας να γίνει «εμείς», έχουμε βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής τόσο του αυτιστικού  συνανθρώπου μας όσο και της οικογένειάς του.

Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε στην ΚΟΔΕΠ».