Επισιτιστικό πρόγραμμα για άπορους δημότες, μαθητές δημοτικών σχολείων και άστεγους της πόλης θα υλοποιήσει ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, με στόχο τη στήριξη των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας.
Πρόκειται για το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι εγγραφές ξεκινούν την Δευτέρα 27 Ιουλίου στις 12:00 και θα διαρκέσουν έως τις 5 Αυγούστου.

Ωφελούμενοι είναι άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας (π.χ. με ετήσιο εισόδημα μέχρι 3.000 ευρώ για μεμονωμένο άτομο και 4.500 για ζευγάρι).

Το πρόγραμμα θα είναι συνεχές και περιλαμβάνει τις εξής παροχές:
• Πακέτα με βασικά είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα καθώς και είδη οικιακού καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής, ρουχισμό, βρεφικά και παιδικά είδη στους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας. Τα πακέτα θα δίνονται μια φορά το μήνα.
• Στους μαθητές δημοτικών σχολείων θα παρέχονται καθημερινά έτοιμα μαγειρεμένα σχολικά γεύματα.
• Στους άστεγους της πόλης θα προσφέρονται έτοιμα γεύματα μέσω συσσιτίων.
Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται στην Δ/νση Δημ. Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών (Ηρώων Πολυτεχνείου 19 Πειραιάς) από πιστοποιημένους υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν το ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ, την Ταυτότητα, καθώς και το Ε1 και το Ε9 του οικονομικού έτους 2015 (χρήση 2014), όπως και τον κωδικό για το TAXIS. Σημειώνεται ότι για την εγγραφή είναι απαραίτητο να προηγηθεί η υποβολή της φορολογικής δήλωσης του 2015.
Οι ωφελούμενοι μπορούν επίσης να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέσω της ιστοσελίδας της ΗΔΙΚΑ ΑΕ (ΤΕΒΑ): https://www.idika.org.gr/teba/Default.aspx
Ο Δήμος Πειραιά καλεί όσους γνωρίζουν άτομα που θα μπορούσαν να είναι ωφελούμενοι να τους ενημερώσουν και να τους προτρέψουν να εγγραφούν στο πρόγραμμα. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 2131601816, 2131601806-807, 2131601804.