Η κ. Μιχαηλίδου συνοδευόταν από τον Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννη Βοϊδονικόλα

Το πρόγραμμα «Στέγη & Εργασία ΙΙ» υλοποιείται από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και το Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε.Ι.Ε.Α.Δ).

Εδώ και μερικούς μήνες, το πρόγραμμα έχει περάσει από τη θεωρία στην πράξη, όπως διαπίστωσε και η αρμόδια Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της σε σπίτια ωφελούμενων του προγράμματος, με τους οποίους μάλιστα συνομίλησε για αρκετή ώρα, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη του κορωνοϊού.

Την κ. Μιχαηλίδου συνόδευε ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του έχουν την επίβλεψη της καθημερινότητας των ωφελούμενων του προγράμματος.

Η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Με συνεργασίες και ενεργητικές πολιτικές βοηθάμε τους συμπολίτες μας να ενταχθούν ξανά στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό της χώρας.

Πολιτεία και τοπική αυτοδιοίκηση καταφέρνουμε να βοηθήσουμε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη. Με αγωνίες, με δυσκολίες, με καθυστερήσεις αλλά το καταφέρνουμε. 

Είναι τεράστια ικανοποίηση να βλέπεις ένα πρόγραμμα από θεωρία να γίνεται πράξη, ειδικά όταν έχει σχεδιαστεί για να βοηθά συνανθρώπους μας σε ανάγκη, να ξανακερδίσουν την αξιοπρέπεια και την ίδια τη ζωή τους».

Ο κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας απευθυνόμενος στην Υφυπουργό ανέφερε:

«Είναι χαρά και τιμή μας που επισκέπτεστε για πολλοστή φορά τον Πειραιά μας και κυρίως τους ωφελούμενους των προγραμμάτων μας από κοντά.

Οφείλω να σας ευχαριστήσω και δημόσια για την άψογη συνεργασία και για το προσωπικό ενδιαφέρον που επιδεικνύετε για όλες τις περιπτώσεις των δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας, οι οποίοι προσπαθούν σκληρά προκειμένου να ενταχθούν ξανά στον κοινωνικό ιστό του Πειραιά, αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο εντατικά την προσπάθεια προκειμένου να ακόμα περισσότεροι συμπολίτες μας να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή όσο το δυνατόν συντομότερα».

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα έχει ήδη εντάξει 35 ωφελούμενους σε 20 νοικοκυριά για 18 μήνες, με επιδότηση ενοικίου και ΔΕΚΟ, ενώ έχει εντάξει στην απασχόληση το 20% των ενηλίκων.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνθρωποι που έχουν καταγραφεί από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων ως άστεγοι, που διαβιούν στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα ή φιλοξενούνται σε Ξενώνες Μεταβατικής Φιλοξενίας Αστέγων ή Υπνωτήρια.