Για μία ακόμη φορά η ανταπόκριση των Πειραιωτών στο κάλεσμα του Δήμου Πειραιά, της Κοινωφελούς  Δημοτικής Επιχείρησης  Πειραιά και του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» ήταν συγκινητική για τη συλλογή ρουχισμού για τους αστέγους της «Σχεδίας».

Πρόκειται για μια νέα δράση κοινωνικής αλληλεγγύης, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά, με σκοπό να παραδοθούν τα είδη ρουχισμού που συγκεντρώθηκαν στους υπεύθυνους της «ΣΧΕΔΙΑΣ», για τον άστεγο πληθυσμό που βοηθούν.

Στη δράση παρευρέθηκαν και προσέφεραν είδη ρουχισμού ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Γιάννης Βοϊδονικόλας, η Δημοτική Σύμβουλος Ελίνα Βερυκάκη,  ο Διευθυντής Κοινωνικών Υπηρεσιών της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Νικήτας Κανάκης, εθελοντές της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ.ά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Βρισκόμαστε εδώ, για μια ακόμη πρωτοβουλία του «Όλοι Μαζί Μπορούμε» μαζί με το περιοδικό δρόμου «ΣΧΕΔΙΑ», προκειμένου να συνδράμουμε όπως και άλλοι τέσσερις Δήμοι της Αττικής. Συγκεντρώσαμε είδη ρουχισμού, όπως γάντια, κασκόλ και άλλα, χρήσιμα για τους αστέγους τις κρύες ημέρες του χειμώνα.

Παράλληλα, με τον Πρόεδρο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Βοϊδονικόλα μαζεύουμε υπνόσακους σε μία ξεχωριστή δράση για τους αστέγους του λιμανιού, τους οποίους προσπαθούμε να βοηθάμε και να συνδράμουμε 365 ημέρες τον χρόνο.  Με την ΚΟ.Δ.Ε.Π. έχουμε πλέον χαράξει μια συγκεκριμένη πολιτική,  τα τελευταία πέντε χρόνια, την οποία υπηρετούμε πιστά, με απώτερο στόχο στον Πειραιά   κανείς να μην μείνει μόνος.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΚΟ.Δ.Ε.Π. για τις κοινωνικές δράσεις που υλοποιεί, καθώς επίσης τον  ΣΚΑΪ και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για μια ακόμη σημαντική  πρωτοβουλία τους».

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά Γιάννης Βοϊδονικόλας, δήλωσε:

«Είμαι υπερήφανος που μία νέα έκτακτη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης για τον άστεγο πληθυσμό της «ΣΧΕΔΙΑΣ» αγκαλιάστηκε από τους Πειραιώτες.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική, καταφέρνοντας να συγκεντρώσουμε πολλά είδη ρουχισμού. Μέσα από μία ακόμα δράση προσφοράς και αλληλεγγύης στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. προσπαθούμε και υλοποιούμε αυτό που λέμε «Στον Πειραιά κανένας μόνος».